Cind cade magistral SISTEMUL

O teorie a mea este ca un Sistem putred pe interior, dar care, in virtutea inertiei, merge, trebuie lasat sa putrezeasca in pace, pina se naruie de tot. Exact ca atunci cind iti cumperi un teren cu o cocioaba pe el. Nu merita sa repari cocioaba de chirpici. Mai faci in ea un revelion si poate, pina la anul, cade de tot; cureti frumos mizeria dupa aceea si faci alta casa. Asta cred eu despre sistemul sanitar din Romania. Nu mai merita reparat. Trebuie lasat sa se naruie si apoi trebuie construit altul, mai trainic si mai frumos.

Si asta cred si despre sistemul electoral. Se indoieste cineva ca se comite frauda electorala la fiecare tur de scrutin? E cineva asa de naiv? Se indoieste cineva ca Pdl, Psd, Pnl, oricare partid s-a dat vreodata in laturi de la turism electoral, voturi multiple, mita electorala si alte practici asa de cunoscute? Nu cred… Dar…na… sistemul mergea asa, inainte; pina in punctul in care a ajuns sa ni se para FIREASCA aceasta situatie. Pina la punctul la care acum, in acest moment cu miza maxima, Geoana e acuzat ca nu stie sa piarda, ca scormoneste dupa nodul din papura, ca, hai, dom’le, da-o incolo de treaba, ciocul mic, ca acum NOI suntem la putere. Si noi, astia care privim la televizor, chiar si noi, cei care l-am votat dintr-un considerent sau altul, continuam in sinea noastra: “parca tu n-oi fi furat la viata ta…” Uite asa merge sistemul.

O sa mai asterpt o bucata de vreme sa putrezeasca definitiv sistemul medical. Dar… incep sa simt un freamat; ridic privirea si parca imi vine sa mijesc o dunguta de zimbet; ridic nasul in vint si…parca simt miros de praf; praf de ala de la prabusirea unu SISTEM.

Poate ca a fost BINE ca tara asta s-a impartit in doua; poate ca a fost BINE ca ne-am incrincenat asa de tare sa tinem cu unul sau cu altul; poate ca a fost BINE ca victoria unuia sau a altuia sta in doar 70 000 de voturi. Pentru ca asta i-a fortat pe perdanti sa URLE. Sa vina cu “camioane de probe”; sa ia atitudine pe cai legale si transparente, obligind autoritatile statului sa dea un verdict: s-a fraudat! It’s official! Doamne ajuta! Pentru ca daca se intimpla asta, nimeni nu mai iarta pe nimeni; nu mai inchide Pdl-ul ochii data viitoare la fraudele Psd; nici Psd-ul la fraudele Pdl; or sa se PAZEASCA unii pe altii; or sa fie vigilenti. Si de aici, noi, votantii, poporul, asa rupt in doua, iesim in cistig. Ce minunat le aseaza pe toate soarta!

Psd si-a taiat creanga de sub picioare pentru viitoarele alegeri. NU mai au cum sa fraudeze de acum. In momentul asta nu le pasa. Si noi, ne alegem cu un SISTEM nou, mai trainic si mai frumos.

Hai ca e bine, pina la urma!

Spre profunda lamurire, iaca si prima crapatura in fundatia SISTEMULUI; a se citi comunicatul din data de 8 decembrie anul curent:

http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=cauta&termen=alegeri+europarlamentare&page=1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *