Bucuria de azi: psihologii

Acum o săptămână îmi luam copila de la școală, țopăind de bucurie că s-au închis școlile. Străzile erau pline de oameni, era zumzet mare, trotuarele erau pline de mașini parcate aiurea, greu era să auzi păsările de atâta foială. Era CA DE OBICEI, lumea așa cum o știam, lumea în care îmi făceam loc, lumea cu bunele și relele ei, dar, totuși, lumea MEA, în care știam ce urmează mâine.

Și brusc, lumea aceea s-a oprit. Altă lume i-a luat locul, cu alte reguli, cu alte repere. Și, de parcă nu era de ajuns că spațiul meu s-a dat peste cap, m-am trezit a doua zi nevoită să învăț a trăi într-o lume în care a dispărut sau încă nu a apărut firul acela de siguranță care ne permite să planificăm, să vedem viitorul: o lume în care NU mai știam ce urmează mâine.

Se spune că omul e creatura cea mai rezistentă la schimbare. Nu în sensul că nu ar fi capabil să supraviețuiască în orice condiții externe, ci în sensul că universul său interior îl predispune la agățare, la împiedicare emoțională ori de câte ori e nevoit să facă o schimbare și reușește mai greu să-și ajusteze acest univers interior la “aici și acum”.

Însă tot ce suntem noi pe dinăuntru ne face, de asemenea și specia cea mai fascinantă, cea mai capabilă să transforme Universul în totul său.

Și, astăzi… ce schimbare ne provoacă eul emoțional!

În dimineața asta, în care aniversez prima săptămână de stat în casă, m-am gândit mult cu ce bucurie să mă afișez. Mi-am pipăit lumea interioară, mi-am văzut puterea și capacitatea regeneratoare. Dar mi-am privit și mângâiat și oboseala, și teama, și neputința. Și am realizat că bucuria de azi îmi e ședința la psiholog; locul unde mă pot duce să primesc alinare, să-mi plâng tristețile și să ies curată, ca după un lung și fierbinte duș al sufletului.

Psihologii țin ședințe online zilele astea. Și știu că ne numărăm banii și că ținem de ei, pentru că nu știm ce se va întâmpla mâine. Dar ca să fim pregătiți și îmbucurători și maine avem nevoie să-i facem azi un duș cald sufletului nostru.

Azi, bucuria mea sunt psihologii, manageri de spa pentru suflet🤗🤗🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *